29.05.2018

Umag domaćin prve noćne utrke u sjeverozapadnoj Istri

lifestyle :: Život

Istra je poznata kao domaćin mnogih sportskih događanja i sjajnih utrka, međutim ovaj put klaster Sjeverozapadne Istre osim odličnog sportskog događaja nudi i nešto drukčije – prvu noćnu utrku u ovom dijelu istarskog poluotoka.

Domaćin ovog noćnog događanja bit će Umag, a ovo je još jedan dokaz kako je s pravom baš taj grad proglašen europskim gradom sporta u 2018. godini.

Sa startom i ciljem u naselju Stella Maris, 9. lipnja u večernjim satima, u noćnom trčanju uz more moći će sudjelovati svi, i profesionalni sportaši, ali i rekreativci te obitelji. Po vlastitom odabiru moći će se trčati dionice od 5 i 10 kilometara, a za one najmanje organiziran je i Kids Run.

Danijel Fak, jedan od onih kojem trčanje nije samo rekreacija, već je potvrdio svoj dolazak: „Svakako dolazim u Umag. Iako imam malo problema s ozljedama u posljednje vrijeme pokušat ću trčati, no, obavezno dolazim sudjelovati i podržati prvi Umag Night Run“.

Uz njega, dolazak na utrku najavile su i druge poznate osobe koje su zaljubljene u trčanje poput Ane Stunić i Josipe Pavičić Berardini.

„Tijekom promocije svoje knjige po Istri boravila sam u Plavoj laguni u Umagu nekoliko dana. Svako jutro, kao i obično, uživala sam u joggiranju uz more. Oduševila sam se kad sam saznala da se u Umagu priprema Umag Night Run stoga svim trkačima rekreativcima kao što sam ja predlažem da se predbilježe za sudjelovanje jer ih očekuju odlično uređene staze, izvrsna signalizacija i predivan krajolik“, poručila je Josipa Pavičić Berardini.

Osim same utrke, svi sudionici moći će uživati i u bogatom zabavnom sadržaju, jer osim što će imati vođeno zagrijavanje prije samog starta, nakon utrke čeka ih i tombola, brojne nagrade, DJ i odličan after party u Beach baru Goldfish, nedaleko samog cilja.

„Jako me veseli prva noćna utrka u Umagu. Spojilo se nekoliko mojih ljubavi - Istra, trčanje i obitelj jer će sa mnom trčati i suprug, a baka će za to vrijeme čuvati curice. Nisam još uvijek u najboljoj formi, ali zato ću bodriti, navijati i pokušati ne doći na cilj posljednja. Iako, ako i dođem  posljednja, nije važno, važno je sudjelovati, zar ne?“, rekla je naša poznata voditeljica Nevena Rendeli, koja se, kao i njezine kolegice, nalazi među 300 već prijavljenih sudionika iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja, koji neće propustiti umašku utrku.

Svi oni koji se još nisu prijavili mogu to učiniti na www.stotinka.hr, a moguća je i online kupnja ulaznica na www.istriaexperience.com.