03.01.2018

SKIJALIŠTA IDEALNA ZA VIKEND GETAWAY

lifestyle :: Putovanja

Ako niste planirali duži boravak u planinama, ali želite se nakratko maknuti iz gradske vreve i uživati u snijegu, diviti se prirodi i uživati u suncu sa svojim najbližima onda provjerite ponudu skijališta u regiji. Susjedna Slovenija skijašima je privlačna prvenstveno zbog blizine, ali i odlično uređenih ski centara koji ponudom mogu konkurirati austrijskim i talijanskim

Vogel

Ski centar Vogel nalazi se u nacionalnom parku Triglav, a odlikuje ga posve prirodan snijeg, odlične staze za skijaške amatere, kao i off piste skijanje te noćne šetnje s bakljama. Trenutno stanje na skijalištu pogledajte na snimkama web kamera.

Udaljenost od Zagreba 218 km (184 km na autocesti), od Splita 528 km (327 km na autocesti), od Osijeka 495 km (456 km na autocesti), od Rijeke 184 km (118 km na autocesti)
Skijalište se proteže na nadmorskoj visini od 1500 do 1800 m, a nalazi se ispod planine Triglav u istoimenom nacionalnom parku
Ima oko 19 km uređenih skijaških staza s ukupno 14 staza, snow park i dječji park, ali i veliko područje za off piste skijanje koje je iznimno popularno
Do skijališta se dolazi stajaćom gondolom koja kreće s obale Bohinja iz mjesta Ukanc
Nudi raznolike sadržaje osim skijanja, poput airboardinga, snježnog raftinga, sanjkanja i paraglidinga
Uz skijalište se nalazi hotel, restoran i caffe bar

Rogla

Centar Rogla skijašima je pristupačan prije svega zbog lakoće pristupa, pa s automobilima mogu doći do samog vrha planine, a samo je skijalište okruženo jedinicama za smještaj. U centru se kombinira wellness i zimske radosti, a nudi odlične uvjete za skijaške početnike. Trenutno stanje na skijalištu možete vidjeti na snimkama web kamera.

Udaljenost od Zagreba 150 km (84 km na autocesti), od Splita 538 km (460 km na autocesti), od Osijeka 427 km (355 km na autocesti), od Rijeke 228 km (150 km na autocesti)
Oko 100 ha uređenih skijališta, 11 žičara, dvije četverosjedeće žičare i 30-ak km staza za skijaško trčanje
Od četvrtka do nedjelje organizirano je noćno skijanje na osvijetljenim stazama Košuta i Jasa
Postoji fun park, skijaški vrtić na snijegu te snow park
Poznati snowboard park je najveći u ovom dijelu Alpa, a željne avanture privlači adrenalinsko sanjkalište Zlodejevo.
 

Cerkno je odlično mjesto za bicikliste, planinare, skijaše ali i sve one željne avanture u netaknutoj prirodi. Cerkno slovi za najmodernije skijalište u Sloveniji. Staze su zaista primjerene za skijaše svih dobi i vještina, a u sklopu skijališta nalazi se i uređeni skijaški park te staze za skijaško trčanje. Posebna pozornost usmjerena je na najmlađe. Na skijalištu postoji nekoliko lokacija gdje se djeca mogu zabavljati i provoditi sigurno vrijeme na snijegu. Kada se odlučite odmoriti, na vrhu skijališta nalazi se novi samoposlužni restoran s predivnom terasom, koja svojim gostima nudi raznovrsna, domaća jela, pripremljena od isključivo slovenskih proizvoda.

Golte

U blizini Celja smješteno je sve popularnije slovensko skijalište Golte koje se proteže na 1100 do 1600 m nadmorske visine. Uz staze se nalazi mnoštvo ugostiteljskih objekata s terasama i ležaljkama za odmor, kao i wellness centar. Trenutno stanje na skijalištu provjerite na snimkama web kamera.

Udaljenost od Zagreba 114 km (42 km na autocesti), od Splita 503 km (417 km na autocesti), od Rijeke 192 km (145 km na autocesti), od Osijeka 391 km (313 km na autocesti)
Više od 12 km uređenih skijaških staza, od čega su 4,4 km plave staze, a 7,4 km crvene i 1,5 km crne staze
Najveći broj posjetitelja je lokalno stanovništvo i Hrvati
Uz staze postoji niz ugostiteljskih objekata te hotel sa smještajem
Česte promotivne akcije, s popustima na cijenu karata za obitelji, djecu ili dame, kao i besplatni obroci uz kupljen ski pass
Organizirana škola skijanja i iznajmljivanje ski opreme
U neposrednoj blizini skijaških staza organizirano je penjanje po ledu preko 80 smrznutih slapova, kao i padobranstvo te planinarenje

Kranjska Gora

Od padina Vitranca od Kranjske Gore do Planice na nadmorskoj visini od 800 do 1215 m nadmorske visine proteže se ski centar Kranjska Gora. To se područje nalazi između Slovenije, Italije i Austrije, a poznato je i po prekrasnom krajoliku. Trenutno stanje provjerite na snimkama web kamera. 

Udaljenost od Zagreba 229 km (200 km na autocesti), 539 km od Splita (412 km na autocesti), 506 km od Osijeka (471 km na autocesti), od Rijeke 195 km (133 km na autocesti)
Ukupno oko 20 km uređenih skijaških staza, od čega su tri plave, pet crvenih i četiri crne staze
Oko 40 km staza za skijaško trčanje
Kranjska Gora domaćin je svjetskog kupa u skijanju - Pokala Vitranc te natjecanja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima u Planici
Organizirano noćno skijanje
U dnu skijališta se nalazi Snježna plaža - mjesto kafića, restorana i terasa
U blizini se nalazi desetak hotela
Za avanturiste je rezervirano off piste skijanje s grebena Julijskih Alpa