02.01.2018

Preskakanje užeta - Aktivnost bolja i od trčanja

ljepota :: Trendovi

Jedna od omiljenih razbibriga iz školskih dana savršena je tjelovježba za ljudsko tijelo, barem tako tvrdi bivši boksač i celebrity trener, Michael Olajide Jr., čije treninge svakodnevno odrađuje i prelijepa Adriana Lima.

"Preskakanje užeta učinkovitije je od trčanja, a trčanje je fantastično. Bolje je od biciklizma, plivanja, plesa... Sagorijeva više kalorija, aktivira više mišićnih skupina..."

Kod preskakanja užeta događa se puno stvari odjedanput - rade refleksi, zatim je tu koordinacija, vrijeme, kardio, koncentracija, brzina, eksplozivnost, brze izmjene. To je jedina tjelovježba koju možete izvoditi na istom nivou kao profesionalni sportaši i od nje imati jednaku korist - objašnjava ovaj celebrity trener.

Slična je stvar i s trčanjem, no Olajide prednost ipak daje preskakanju užeta.

Preskakanje užeta učinkovitije je od trčanja, a trčanje je fantastično. Bolje je od biciklizma, plivanja, plesa... Sagorijeva više kalorija, aktivira više mišićnih skupina, stimulira mozak i izlučivanje endorfina te na kraju daje onaj savršen osjećaj postignuća. Još jedna prednost je da sve to možete dobiti za trećinu vremena bilo koje druge tjelovježbe - detaljan je Olajide. 

Preskakanje užeta jača srce, ramena, ruke, prsa, potkoljenice i naravno, cijeli srednji dio tijela. A prvi rezultati bit će vidljivi upravo na trbušnjacima.

Za početak je najbolje ovu vrstu tjelovježbe kombinirati s dosadašnjom fitness rutinom. Olajide savjetuje 10 preskoka pa deset sekundi pauze i tako sve do kraja trajanja vaše omiljene pjesme ili 3 do 4 minute.