24.10.2018

NOĆ VJEŠTICA S TEMOM KAVE -DESERT KOJI JE OSMISLILA SLASTIČARKA LORETTA FANELLA

lifestyle :: Gastro

Bundeve, vještice, trikovi, ali prije svega slastice. Noć vještica je tu, a između maskiranja mora biti mjesta za kolače i kekse za i djecu i odrasle: slastice prikladne za ovu priliku koje otkrivaju nevjerojatan okus odmah pri prvom zalogaju

Kako bismo proslavili ovu Noć vještica, Lavazza časti svečanim stolom s iskustvom novih okusa koji sadrže Qualità Oro, ključni sastojak u posebnim receptima slastičarke i ambasadorice branda Lorette Fanella. Qualità Oro, intenzivna, aromatična mješavina za poznavatelje kave, donosi svoj slatki, uravnotežen okus ovim ekskluzivnim i originalnim receptima za zastrašujuće ukusnu Noć vještica!

ZA KEKSE OF BADEMA

300 g maslaca

200 g šećera

75 g žumanjka

250 g brašna

100 g škrobnog brašna

100 g brašna od badema

0.5 g vanilije

10 g mljevene Qualità Oro

Miksajte omekšali maslac sa šećerom i vanilijom, a zatim dodajte žumanjke i na kraju brašno i škrobno brašno prosijano s vanilijom i mljevenom kavom. Brzo ulijte smjesu u slastičarsku špricu i napunite kalup. Pecite na 170° C oko 10 minuta.

 

 

ZA GANACHE S KESTENIMA

250 g mliječne čokolade

200 g svježeg vrhnja

65 g kuhanih kestena (oguljenih)

1 g soli

Zagrijte vrhnje i prelijte ga preko čokolade. Ostavite nekoliko minuta, dodajte kestene i miješajte mikserom 3 minute ili dok krema ne postane svilenkasto glatka. Ostavite da odstoji najmanje 12 sati.

 

UKRAŠAVANJE

Ganache kremom od kestena spojite dva keksa od badema.