09.10.2017

NAJLJEPŠE GLAMPING OAZE U SLOVENIJI

lifestyle :: Putovanja

Glamping je prava stvar za sve koji nisu dovoljno veliki avanturisti za kampiranje u prirodi, i imaju malo dublji džep, a pritom žele doživjeti avanturu koja neće podrazumijevati zidove hotelske sobe. Isto tako, svi oni koji nisu spremni zbog nekoliko noći u prirodi odustati od blagodati koje nudi hotelska soba, više ne moraju brinuti, jer tu je inovativni koncept kampiranja koji predstavlja fuziju kampiranja i glamura.

Nema tu malih šatora, baterijskih lampi i ugriza insekata, glumping je pravi luksuz pod vedrim nebom. Čak je nepotrebno umijeće postavljanja šatora, paljenje logorske vatre, traganja za šumskim plodovima, osim za izviđače, jer sad su tu udobni king size kreveti unutar prostranih, stabilnih šatora ili drvenih kućica i bungalova, i jela pripremljena od strane vrhunskih kuhara.

Trend glamuroznog kampiranja su prije desetak godina započeli moderni nomadi, a vrlo brzo je poprimio globalne razmjere i sada je dostupan u svim mogućim varijantama i cijenama.

Brojni hotelski ugostitelji su uvidjeli popularnost glampinga i izgradili glamping baze s kućicama na drvetu, geodezijskim kupolama, bungalovima i safari šatorima, s ciljem da svojom uslugom privuku što veći broj zaljubljenika u prirodu nenaviknutih na poljske uvjete. Amerika ima najveći broj glamping odredišta svih vrsta, a Europa velikom brzinom počinje otvarati sve veći broj ovog oblika turizma i smještaja. Trenutno se glamping sela u najvećem broju nalaze u Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji i Portugalu, a ima ih i u Španjolskoj, Francuskoj i Sloveniji. I susjedna Slovenija već uveliko razvija glamping turizam.
U nastavku donosimo pregled nekih od najljepših glamping oaza u Sloveniji

CHARMING SLOVENIA 
Herbal Glamping Resort Ljubno nalazi se u mjestu Ljubno, na 62 ​​km od Ljubljane i 91 km od Klagenfurta. Gostima nudi klima-uređaj i hidromasažnu kadu. Također su besplatno na raspolaganju WiFi i privatno parkiralište u okviru objekta.
U objektu Herbal Glamping Ljubno dostupni su masažni tretmani, sauna i biološki bazen, a gosti mogu uživati i u jelu u restoranu.

CHATEAU RAMŠAK
Resort Chateau Ramšak, vineyard glamping nalazi se u naselju Počehova, na 45 km od Moravskih Toplica. U sklopu objekta gostima je na raspolaganju hidromasažna kada. Maribor je udaljen 3,3 km. U sklopu objekta besplatno su dostupni WiFi i privatno parkiralište.
Sve jedinice sadrže prostor za sjedenje. Pojedine jedinice uključuju terasu i/ili popločani dio dvorišta s pogledom na vrt.Resort Chateau Ramšak uključuje hidromasažnu kadu.
Gosti mogu uživati u raznim aktivnostima poput skijanja i jahanja. Resort Chateau Ramšak, vineyard glamping nalazi se na 28 km od mjesta Bad Radkersburg i 39 km od Rogaške Slatine. 

GARDEN VILLAGE BLED 
Resort Garden Village Bled u potpunosti je ekološki dizajniran, a nudi restoran kroz koji teče potok, bar uz plažu ispod stabala i bazene s prirodnim masažnim slapovima. Jedinstvene smještajne jedinice ovog objekta obuhvaćaju kuće na drvu, šatore s drvenom hidromasažnom kadom i apartmane deluxe. Objekt je smješten 300 metara od Bledskog jezera, a u cijelom je resortu na raspolaganju besplatni WiFi.
U posebnom bazenu s osvježavajućom izvorskom vodom gosti mogu uživati ​​u Kneipp terapiji i refleksološkoj masaži stopala. Finska sauna smještena je između stabala, iznad potoka. Gosti se mogu družiti u zajedničkom salonu pokraj otvorenog kamina.

 

 

Napisala:A.M