09.11.2016

MODNA PRIČA INGRID ROJC DIZAJN- INTERVJU

moda :: Trendovi

Ingrid Rojc,mlada žena iz Buja koja je prije godinu dana pokrenula svoj brend i u tako kratko vrijeme postigla da se njen dizajn zavole žene različitih profila, generacija, životnih stilova.
Njezina moda je posebna, šarmantna, dovoljno ženstvena i dovoljno osebujna. Sa Ingrid smo popričali o njenim planovima i uspjesima

Koliko dugo se već bavite kreativnim radom i kako je sve počelo?

 

Kreativnim se radom bavim već nekoliko godina, zapravo od kad sam krenula učiti šivati i krojiti. Naime, nakon završenog studija na Tekstino tehnološkom fakultetu, bavila sam se u potpunosti sa drugim zanimanjem.  U  tridesetoj godini odlučila sam se posvetiti mojim snovima i pokušati baviti se dizajnom , odnosno zanimanjem kojeg sam sanjala još kao dijete. Tako sredinom 2015 službeno startam sa mojim brandom Ingrid Rojc Design.

Izrađuješ zanimljivu odjeću u koju su vidno utkani talent, rad i ljubav. Prepoznaju li to Istrijanke?

Apsolutno da! Krenuvši od mojih stalnih stranaka, koje se uvijek u potpunosti prepuste u moje ruke, pa sve do onih koje se obrate radi kupnje pojedinih odjevnih predmeta iz kolekcija.

Najdraži komad koji si izradila?

Na ovo mi je pitanje malo teže odgovoriti. U svaku moju kreaciju unosim mnogo ljubavi i truda i najdraži odjevni predmet vjerovatno je uvijek taj kojeg trenutno radim.  Zapravo svaki mi je drag na poseban način, neki me možda veže za prijateljski odnos, neki za omiljenu boju, drugi pak jer je sudjelovao na nekakvom eventu, reviji, koncertu, tako da bi se stvarno teško mogla opredijeliti za specifičan odjevni predmet.

Kada biste mogli u par rečenica opisati svoja nadanja/očekivanja za budućnost, kako bi one glasile? Čemu se nadate? Od čega strepite?

Iskreno tip sam osobe koja ne voli previše očekivati.  Postavljam si ciljeve, uzmem ono što se pruža, odradim što mogu. Ono što ne mogu, što smatram da nije u mojim mogućnostima, prepustim za neki drugi period.  A nadam se da ću upravo te ciljeve i realizirati. Smatram da su tridesete godine te kada zrelije pristupamo određenom poslu, kod mene je to konkretno trenutak ulaganja, ulaganje u prostor, ulaganje u dodatne strojeve i ulaganje u sebe, koje nikad ne smije stati, jer uvijek možemo bolje.

A na pitanje o čemu strepim – dalo bi se tu nabrajati, svi mi imamo svoje nesigurnosti. No, ukoliko se pitanje konkretno odnosi  na posao, onda tu jasno mogu reći da od ničeg ne strepim. Od prvoga dana kada sam krenula sa realizacijom mojih radova, ni u jednom trenutku nisam posumnjala u vlastite sposobnosti.  Da me sad pitate, odkud mi ta sigurnost, ne bi vam znala odgovoriti, al sam zahvalna što je to upravo  tako.

Saznali smo da kreirate haljinu za našu prelijepu istrijanku koja je Miss Hrvatske za 2016 godinu. O čemu se zapravo radi? Kako će haljina izgledati?

Tako je, ove sam godine izabrana kao jedina hrv.dizajnerica koja će izraditi haljinu za Miss Svijeta 2016, koja se natjeće u kategoriji Top Model kao najbolja dizajnerska haljina. Ovom se prilikom želim zahvaliti i organizatoricama Maji  Vračarić i Ivi Loparić koje su mi pružile ovu jedinstvenu priliku.

Što se same haljine tiće, mogu ukratko reći da je izrađena od čipke i svile, te da je u potpunosti inspirirana istarskim krajolikom i karakteristikama Istre.  S obzirom da je haljina zasad još tajna, prilažem sliku naše missice u haljini iz moje zadnje kolekcije. Željela bi se zahvaliti i ljudima koji su mi pomogli u projektu fotografiranja kako bi haljinu predstavila u pravom istarskom ambijentu, a to su: Tanja Lukin iz salona Lunika na make-upu, Maji Šavron iz salona Maja na frizuri, Zoranu Ancelu na fotografijama, našoj Miss Hrvatske Angelici Zacchigna i Boutique Hotelu San Rocco u Brtonigli te obitelji Fernetich na gostoprimstvu.

 

 

Vjerujemo da mnoge pripadnice ljepseg spola  zanima gdje se može kupiti tvoj dizajn?

Moj se design zasad može kupiti u mom salonu u Bujama, a moj se rad može pratiti na svim društvenim mrežama poput facebook stranice, instagrama, a u planu je i izrada web stranice.

 

Fotograf: Zoran Ancel
La vie