10.07.2019

Mihano Momosa predstavio još jednu divnu kolekciju vjenčanica

vjencanja

Prije nekoliko dana, na društvenim mrežama brenda Mihano Momosa smo vidjeli prve kreacije iz nove bridal kolekcije koje su dale naslutiti da nas čeka još jedna itekako zanimljiva modna bajka. Jučer je i objavljena cijela kampanja na koju ćete teško ostati imuni. 

U Mihano Momosa timu, imperativ je pružiti ženama mogućnost da pokažu svijetu pravu sebe, koristeći se univerzalnim jezikom istančanog stila pa je ova ideja primijenjena na kolekciju Bridal 2019.

Bridal kolekcija, odana vizualnom identitetu modne kuće, kreirana je u duhu romantičnog, ali modernog stila. Kolekcija je bogata jednostavnim i klasičnim krojevima, dok asimetrija i ručno šiveni detalji daju pečat jedinstvenosti ovim komadima. Haljine i kombinezoni, izrađeni od svile, čipke, tila i perja, nude širok spektar stilova uz iskorak iz koncepta 'konvencionalne' bijele boje s blijedo ružičastom, zadržavajući time nježnost bridal komada

Pažljivo krojene siluete daju čvrstu strukturu modelima, dok lagani materijali pružaju ugodnost. Blijedo roza srce na haljinama, inače lajtmotiv kolekcije, na kojem su ispisane simbolične poruke i zavjet ljubavi, simbolizira romantičnu ljubav i spoj modernih i tradicionalnih vrijednosti.