12.04.2021

METAONIA nova sjajna modna priča Ivane Tomić

moda :: Vijesti

Dolazak proljeća najavio je i jednu sjajnu modnu priču iz Pule.
Poznata pulska dizajnerica Ivana Tomić predstavila je još jednu inspirativnu i vrlo dojmljivu kolekciju za proljeće/ljeto 2021. pod nazivom METANOIA. Ideja za kolekciju rođena je kroz kreativno promišljanje trenutne vrlo neizvjesne globalne situacije i raspoloženja ljudi koje je iz nje proizašlo, te hrabro ukazuje na smjer u kojemu je promjena moguća.
Sam naziv kolekcije dolazi od grčke riječi METANOIA i označava promjenu srca, načina gladanja i razmišljanja, te tako i simbolički ukazuje na preobražajnu snagu u ljudima i na beskrajne mogućnosti koje nam nudi unutarnja promjena, te svijestan i odgovoran život.

„Živimo u vrlo kompleksnom razdoblju koje će svakako biti zapamćeno u povijesti. Iskreno se nadam, kao period u kojem smo napokon shvatili da smo svi dio zemlje i da je ona naš jedini dom“ istaknula je Ivana Tomić.

Već duže vrijeme dizajnerica Ivana Tomić razvija svoj modni brand zacrtanim smjerom održive mode. I novom kolekcijom METANOIA ostaje vjerna tom principu uspješno reciklirajući materijale iz prijašnjih kolekcija, korištenjem tzv. 'deadstocka' tj. ostataka luksuznih restlova i kreativnom upotrebom reznog otpada nastalog procesom krojenja.

Već duže vrijeme stvaram kolekcije u kojima je održivost primarna smjernica i vodim se mišlju kako što bolje iskoristiti već postojeće odbačene viškove materijala, te kako ih najbolje integrirati u vlastiti dizajn. Upravo na taj način nastao je i top od pamučne organce, jedan od ključnih komada kolekcije čiji je višak pri krojenju ustinjen i kasnije našiven na prednji dio kao uzorak tkanine.“ ispričala nam je  dizajnerica.

Povratak prirodi i onom iskonskom u nama obilježje je METANOIA kolekcije bazirane na jednostavnoj, funkcionalnoj i udobnoj odjeći s promišljenim i pomaknutim dizajnom koji osvaja na prvu. Proljetnu kolekciju Ivane Tomić obilježava opušten stil, moderan bezvremenski dizajn s minimalističkim detaljima i upotreba prirodnih tkanina zemljanih tonova (od bijele i bež, preko smeđe do lemon sorbet nijanse žute).
Posebna pažnja posvećena je udobnosti i jednostavnosti kreiranjem odjeće u oversize veličini koja već neko vrijeme čini jednu od temeljnih odrednica stila Ivane Tomić. METANOIA kolekcija temelji se na predimenzioniranim košuljama i blejzerima (sakoima) u kombinaciji sa širokim hlačama palazzo kroja, te uvijek prisutnim balonerom od lagane tkanine koji je sada moguće nositi i u formi haljine.
Cijela kolekcija stilizirana je velikim ogrlicama i narukvicama od prirodnog drveta, te ostavlja prostora kreativnim stilskim interpretacijama. Dio kolekcije dostupan je ekskluzivno putem svježe lansirenog online shopa  www.ivanatomic.com

Kampanja kolekcija je fotografirana u nadrealnom krajoliku istarske „pustinje“, raritetu središnje Istre, koji je još više uspio naglasiti polaznu točku kolekcije; ozračje otuđenosti i jedinstvenu povezanost svakoga od nas sa zemljom.