04.04.2019

Ivana Tomić u unikatnom dizajnerskom potpisu NEOLOGISM kolekcije

moda :: Vijesti

Etablirana pulska dizajnerica Ivana Tomic uspješno je prezentirala komade iz nove kolekcije pod nazivom NEOLOGISM.
U novoj se kolekciji za proljeće/ljeto 2019 i v a n a ' t o m i c  brand u potpunosti usmjerio ka “pametnom dizajnu” i fokusirao na odgovorne i održive modne prakse.
Ideja kolekcije nastala je promišljanjem društvene odgovornosti, osvještenosti prema okolišu i inovativnim modnim rješenjima koja moraju postati nužnost današnje modne industrije utemeljene na masovnoj proizvodnji, konzumerizmu i profitu.  

Dizajnerica i v a n a ' t o m i c  naglašava važnost ekološke održivosti i ponovnog iskorištavanje već upotrijebljenog kroz stvaranje nove odjeće korištenjem ostataka dizajnerskih tkanina, materijala s greškom ili materijala korištenih prethodnih sezona. 
Kao i u dosadašnjim kolekcijama i v a n a ' t o m i c svakom komadu odjeće pridaje veliku pažnju i daje unikatni dizajnerski potpis. Predstavljenu kolekciju Neologism 2019 karakterizira “pametan kroj” (“smart cutting”), tehnika “bez otpada” (“zero waste technique”), te korištenje kvalitetnih tkanina.
Stil kolekcije Neologism 2019 moderan je i minimalistički, bez nepotrebnih dekoracija, čistih linija s pokojim istaknutim detaljem, te naglašenim rukavima. Korištene su tkanine cvijetnog i grafičkog printa, većinom prirodnih materijala poput svile, pamuka, vune, te njihovih kombinacija.


Sama kolekcija ostavlja prostora slaganju brojnih stilskih kombinacija i daje veliku slobodu interpretacije, te izvrsno stoji konfekcijskom broju 36 kao i 42.
Cijela produkcija lookbook-a za kolekciju Neologism 2019 odrađena je u Puli uz pomoć lokalnih snaga.
Set snimanja upotpunio je dizajnerski namještaj iz lokalnog dućana HIŽICA, materijali iz trgovine restlovima PINETA, te eko nakit izrađen od papira autorice Marije Tomić.


U kreiranju lookbook-a uz samu dizajnericu sudjelovali su: model Julija Gerenčir (Tijara Model management) Sabrina Lučev (šminka), te Pierre Kliman (frizerski salon Pjerika).