11.08.2020

Intervju sa dizajnericom Anjom Stehlik uoči spektakularne revije na pulskom Kaštelu

moda :: Vijesti

Nakon što je svoju prvu samostalnu modnu reviju 2013. godine održala u Svetim srcima u Puli , Anja Stehlik 14.8.  će svoju  sedmu  reviju održati na čarobnom pulskom Kaštelu.Njezine su revije visoko producirane I još neviđene na ovim prostorima, stoga I ne čudi što svake godine oduševi mnogobrojnu publiku.

Dizajnerica koja na domaćoj sceni djeluje više od 10 godina iza Brenda STEHLIK I  O´DIJELO , Hrvatice je svojim kreacijama osvojila odavno, a prošle je godine otvorila svoj dizajnerski studio u Zagrebačkoj ulici te pokrenula webshop www.anjastehlik.com

Uoči predstavljanja njene kolekcije za ljeto 2020 s dizajnericom smo obavili kratak, ali sladak intervju u kojem nam je otkrila pojedinosti o reviji i kolekciji, a pričali smo malo i o modi te smo se dotakli i teme o pandemiji I izazovima .

 

Kako ste odabrali lokaciju za reviju?

Svake godine trudim se pronaći idealnu lokaciju gdje ću dočarati novu modnu priču, a Istra ih zaista ima pregršt.
Pulski Kaštel meni je osobno jedan od najljepših mjesta koji svojim atrijem unutar zidina daje intiman i veličanstven doživljaj .
Stoga mi je iznimna čast da se ove godine upravo STEHLIK FASHION SHOW događa na takvom posebnom povijesnom mjestu, te da će upravo ovaj  event biti jedini modni događaj u Istri ove godine

Što nam možete otkriti o svojoj novoj reviji? Pripremate li kakvo iznenađenje?

Svake godine podižemo ljestvicu produkcijom I pokušavamo prenijeti ljudima našu priču.
Ovogodišnja revija zaista će biti posebna I jako emotivna. Slaviti ćemo povezanost,prijateljstvo, podršku koja je u ovim vremenima ono što svi želimo,čemu težimo. Uz modele na pistu će izaći horda malih I velikih prijateljica.

Žene koje podupiru žene, one koje su jedna drugoj oslonac. Imamo I divne talentirane gošće, pjevačicu Nensi Mitrović poznatu po nastupu u Supertalentu koja će nas uvesti u novu Stehlik priču te jos puno iznenadenja. Velika nam je čast da ove godine imamo novog partnera koji je prepoznao naš rad - Porsche Inter auto, te će gledatelji moći vidjeti najnovije modele iz njihove ponude.
Nakon revije  pripremamo after party u suradnji sa Old city barom gdje će na  Kaštelu po prvi put nastupati najbolji hrvatski DJ YAKKA! Ulaz je slobodan!
Pripremili smo i vina Medea koji će za tu prigodu ponudu svoje najbolje sorte vina kako bi gledatelji uživali.

Što ste nam pripremili za novu sezonu?
 

Nova kolekcija sastoji se od 50 tak odjevnih kombinacija ( što je najviše do sada) I nekako sam to odvojila na ljetnu Stehlik kolekciju I RAINBOW haljine koje su apsolutni hit među hrvaticama. U kolekciji će biti predstavljeni bezvremenski casual ljetni komadi od svile,jerseya  te unikatne cocktail haljine za svečane prigode.
Kolekcijom dominiraju nijanse plave, zelene, lavande te rainbow haljine koje dolaze u harmoniji različitih boja.

 

Prvi puta radite kolekciju i za curice, što Vas je potaklo?

Moja kćer Leni. Od malena gušta u promatranju haljina za nas “velike” I uvijek me pitala kada će I ona imati takve haljine. Ova prva mini kolekcija posvećena je njoj I tim divnim malim djevojčicama  koje tako brzo narastu. Želim im pokazati da  ljepota ima različita lica.
Mini rainbow haljine dizajnirala sam u pastelnim nijansama te  u naglašenijim jarkim bojama sa velikim mašnama koje se vezuju na ramenima.

U čemu pronalazite inspiraciju za novitete? Imate li već sada svoj omiljeni odjevni komad iz nove kolekcije?

U bojama I teksturi ! Harmonija boja me pokreće I nekako tu harmoničnost pokušavam prenijeti I na kreaciju.
Veliki sam ljubitelj neba I zalaska sunca, a kako sam  u ta dva mjeseca karantene provodila vrijeme šetajući u zalazak ,promatrala sam prelijevanje boja na nebu.
Tako nekako je I došla ideja za rainbow haljine koje svojim kaskadnim prelijevanjem boja dočaravaju upravo tu harmoničnost, ležernost.
Nevjerojatno je koliko priroda inspirira! Svaka sljedeća haljina je posebna I oduševi prije svega mene kao dizajnera,a moram priznati I mnogobrojne hrvatice I influencerice koje stalno naručuju svoje primjerke.
Toliko su bezvremenske, ležerne , a opet jedinstvene I daju mogućnost stiliziranja.
Cijelu kolekciju pratiti će najnoviji modeli naočala iz optike Centar, tako da ćemo na pisti moći vidjeti pregršt sunčanih naočala koji se savršeno uklapaju u kolekciju.

 

Koliko se brend izgradio od osnutka  do danas? Pri tome ne mislim samo na estetsku stranu već i to koliko ste se promijenili kao osobe?

Brend se gradi postepeno, gradi se povjerenje sa mušterijama, proizvodnja,suradnje. Ja kao dizajner ne smijem nikada stagnirati.Stvaranje je moj način življenja, volim taj osjećaj strasti stvaranja I dizajniranja.

Ovo vrijeme korone iskoristila sam za izradu web shop-a www.anjastehlik.com koji se pokazao odličnim, dostupnija sam mušterijama  diljem Hrvatske I u inozemstvu.
Stalno se radi na interakciji sa ljudima, da li kroz editorijale, suradnje sa influencericama, priloge o modi.

Stvaram istarski  brend koji želim da postane prepoznatljiv svojim stilom, želim korak dalje I zakoraknuti na inozemno tržište .
Uz svoj brend svakao sam I ja kao osoba  osnažila, imam više povjerenja u sebe da ono što si zacrtam radom I vjerom mogu ostvariti. Veliki sam radnik I nije mi teško I po 12 h raditi ono što volim I ako znam da ću stvoriti must have proizvod .
Imam ciljeve I polako ih ostvarujem , a na tom putu I sebe kao dizajnera I osobu.

 

 

Nakon 6. uspješno odrađenih samostalnih revija, je li ovog puta nervoza malo manja budući da sada već imate jako dobro uigran tim?

Imam odličan tim vrhunskih vizažista, hair artista, produkciju  sa kojom svake godine stvaram priču
Bitno je okružiti se profesionalcima u svom poslu I to je 50% svega, ostalo je sreća vjerujte!
Pokušavam držati sve pod kontrolom jer točno znam koju priču ispričati novom revijom.
Ove godine imamo jako puno suradnika I sudionika, najviše do sada, puno detalja oko produkcije.
Za koreografiju  naših najmlađih curica zadužena je Sandra Demarina iz plesnog studia Saltatrix.
Gošća večeri je mlada talentirana pjevačica Nensi Mitrović poznata po nastupu na Supertalentu koja će ,vjerujem, vrhunskom izvedbom oduševiti.
 

 Neminovno je dotaknuti se aktualnosti u svijetu i pandemije koronavirusa. Na koji način je situacija utjecala na Vaše poslovanje i da li je bio veliki pothvat organizirati ovogodisnju reviju?

U ta 2 mjeseca karantene nisam stala, kreirala sam, smišljala , skicirala kako I kuda dalje,kako poboljšati poslovanje. Zato sam I ponosna što smo u kratkom roku pokrenuli web shop kako bi se približili klijenticama.
Moda je luksuz I u ovakvim situacijama jednostavno je svima sekundarna. Ali, svi želimo lijepi komad odjeće u ormaru koji neće trajati jednu sezonu, koji je nosiv I kvalitetan ,stoga sam se u novim kolekcijama posvetila ležernijim kreacijama, neki su se materijali I reciklirali iz prijašnjih kolekcija.
Veliki je pothvat upustiti se u ovim vremenima u ikakvo organiziranje, ta neizvjesnost da ovisis o situaciji I kako će se ona razvijati stvara nelagodu jer znaš da postoji mogućnost da sve stane.
Vjerovala sam I zamišljala točno kakvu reviju želim, a onda su se kockice počele slagati, ti divni ljudi, suradnici, tematika…I jednostavno sve se samo zakotrlja..
Treba vjerovati čak I u ovim ludim vremenima.


 

Photo: Sara Sijan
Ana Bolobicchio