04.02.2021

ZUBNE LJUSKICE KAO NAJTRAŽENIJI ESTETSKI ZAHVAT U STOMATOLOGIJI

ljepota :: Vijesti :: Trendovi

DR. DENTALNE MEDICINE ANA PULJA, VLASNICA A-DENT OTKRIVA SVE ŠTO ŽELITE SAZNATI O ZUBNIM LJUSKICAMA

Darivanje osmijeha drugima ono je što potiče bliskost s našim najdražima, služi nam kao predah i olakšanje u teškim situacijama,te nam čak može pružiti i elegantan izlaz iz manje ugodnih situacija.

Najvažnije komponente osmijeha su zdravi zubi i desni, zbog čega osobe kod kojih osmijeh nije savršen često pate od gubitka samopouzdanja i rijetko se smiju.
Iz tog razloga razvila se estetska stomatologija, grana stomatologije usmjerena upravo k tome da pacijentima podari zdrave i blistave zube koji će im povećati samopouzdanje.
Kako vratiti osmijeh na lice, osjećati se slobodno u komunikaciji s drugima i ponovo uživati u omiljenim poslasticama?
Odgovor je jednostavniji i bezbolniji no što mislite, a krije se u zubnim ljuskicama.
Doktorica dentalne medicine Ana Pulja  vlasnica A-denta koja je brojnim pacijentima vratila osmijeh na lice, otkrila nam je sve što trebate znati- od dijagnostike kao prvog koraka preko mogućih rješenja do povratka savršenog osmijeha.


Prvi korak je uvijek detaljna dijagnostika koja doktoru dentalne medicine daje kompletni uvid u oralno zdravlje pojedinca.

Ljuskicama se prvenstveno mijenja oblik zuba, boja, a ponekad i položaj. Zubi bi trebali biti zdravi i ne  bi trebali sadržavati velike ispune, a zagriz bi trebao biti pravilan.

Kada smo uklonili sve potencijalne probleme i napravili sve potrebne analize možeemo krenuti u samu pripremu i izradu zubnih ljuskica.

Prije svega fotografiramo pacijenta i uzmemo situacijske otiske kako bi izradili probne ljuskice.
Taj dio se zove „wax up“ odnosno „mock up“.

Zubni tehničar iz situacijskih otisaka izrađuje situacijski model i na istome voskom izrađuje oblik ljuskica kakve bi trebale izgledati u ustima.
Doktor dentalne medicine otiskom „mock up-om“ isto prenaša u usta i na taj način dobivamo budući izgled ljuskica .
Zajedno sa klijentom odlučujemo što bi eventualno promjenili i definiramo finalni izgled budućih ljuskica.

 

Kada smo konačno zadovoljni krećemo u postupak  pripreme zubi.
Za ljuskice je potrebno minimalno prebrusiti zube, što radimo preko probnih ljuskica, a preparacija bi trebala završavati u caklini.

Većina ljudi razmišlja kako se zubi pri tom postupku uništavaju, ali kada razmislimo  da se zubi troše s vremenom , a sa ljuskicama dobivaju novi izgled ( kao što su boja i oblik).
Jednom zaljepljena ljuskica je kao Vaš zub, kao da ste dobili novu caklinu, sa time da prethodno niste ni skinuli cijelu.
Nakon pripreme zubi uzimaju se otisci ili skeniraju  , te izrađuju privremeni zubi dok se finalne  ljuskice ne zgotove.
Kada su keramičke ljuskice izrađene, isprobavamo ih na zubima i cementiramo.
Nakon toga dobivate novi i blistav osmijeh.

 

Postoji više materijala za izradu ljuskica Emax-press ljuskice i Felsphatic ljuskice.
Felsphatic ljuskice su zaista predivne te njima postižemo maksimalnu estetiku, one imaju određenu prozirnost i propusnost svjetlosti što daje još prirodniji izgled i živost zuba, te imaju prirodni sjaj.                           
Za Felsphatic ljuskice potreban je idealan  zagriz bez ikakve naznake stiskanja zubi i pretjeranog trošenja.
Emax ljuskice su također lijepe i malo čvršće te su prikladnije kod osoba koje više stišču zube.

Ako se odlučite na ljuskice uz detaljan pregled i analizu sigurno ćete biti prezadovoljni i dati svom osmijehu  novu savršenost. Stoga, smijte se svojim savršeno dotjeranim osmjesima i osjećat ćete se zdravije, ljepše i mlađe.

Više o keramičkim ljuskicama i tretmanu doznati možete na web stranici A- DENT , koja je za njih i specijalizirana. Dogovorite konzultacija, a oni će sigurno pronaći najbolje rješenje za vaš osmijeh.


Za sve informacije kontaktirajte A-DENT  https://www.a-dent.hr/  na adresi Peroj 144
52215 Vodnjan, te Facebook i Instagram stranici

tel : 052 520 980