27.10.2019

4 self care rituala koje želimo za sebe

lifestyle :: Interijer i dizajn

Do kraja godine ostalo je još nešto više od dva mjeseca, što je kao sjajan podsjetnik da već danas napravimo nešto dobro za sebe i odvažimo se na korake koji će 2019.godinu učiniti još posebnijom.

Uz razgovor o poslovnim savjetima, balansu u svakodnevnici, sve češće susrećemo s cijelom filozofijom koja se krije iza pojma self care.

On nužno ne podrazumijeva beauty tretmane, zapravo, odnosi se na sve sitne navike i aktivnosti koje čine da se osjećamo lijepo, motivirano, ispunjeno i zahvalno. Oni hrane naše emocije, um i potiču da maksimalno koristimo svaki dan trenutak.

Obzirom da nas ubrzani tempo svakodnevnice ponekad preusmjeri daleko od organizacije vremena za nas same, izdvojili smo četiri aktivnosti koje će vam pomoći da napravite pauzu i ponovno uživate u suncu, ukusnoj slastici i društvu najmilijih.

ISKORISTITE MOBITEL ZA LIJEP POČETAK DANA

Ako imate naviku nakon buđenja posegnuti za mobitelom, neka vaš naredni korak bude paljenje omiljene playliste umjesto pregleda poruka, društvenih mreža i emailova. Potaknite val dobrog raspoloženja i uživajte u trenutcima za sebe prije nego se posvetite obvezama i drugim ljudima.

NAVEČER REZERVIRAJTE 20 MINUTA SAMO ZA SEBE

I provedite ih kako god vi želite. Čitanje, lakiranje noktiju, sjedenje u coty fotelji uz šalicu čaja, slušanje glazbe. Neka te minute budu rezervirane samo za vas i punjenje baterija.


U PLANER SVAKI DAN UPIŠITE JEDNU OBVEZU KOJA VAS VESELI

Planiranje vam pomaže da se unaprijed pripremite za sve obveze koje vas čekaju te da prepoznate sve stresne situacije koje vas možda čekaju. A kada u danu s podužom listom, vidite i jednu obvezu kojoj se veselite, ona će činiti obavljanje ostalih znatno lakšima.VIKENDE KORISTITE ZA BORAVAK NA SVJEŽEM ZRAKU I BIJEG U PRIRODU

Nedostatak dnevnog svjetla, smanjeno kretanje, ali i buka grada… sve su to stvari koje nas motiviraju da jedan dan slobodnog vikenda iskoristimo za izlet u obližnju šumu te se odmorimo šetajući i osluškujući samo tišinu.