04.10.2019

4 prijedloga za jesensko putovanje s prijateljicama

lifestyle :: Interijer i dizajn

Iako su dani ljetnog odmaranja na plaži polako iza nas, pred nama je još jedna odlična jesenska sezona koja znači istraživanje gradova uz značajno manji broj turista nego ljeti, pristupačnije cijene, uživanje u hrani koja će oduševiti vaše nepce, novo ruho prirode, ali i primamljive festivale.
Jesen za razliku od iznimno visokih ljetnih temperatura nudi bolje uvjete za outdoor aktivnosti - uživanje u svježem zraku, šetnjama i istraživanje skrivenih uličica. Osim toga, ljeti smo često vezani uz plažu – jesen motivira na istraživanje muzeja, parkova i arhitekture grada te upoznavanje novih mjesta poput lokalca.

AMSTERDAM

Još uvijek ugodne dnevne temperature, idealne su za istraživanje ovog grada. Od stare jezgre, muzeja Van Gogh i Rijksmuseum preko kuće Ane Frank, tržnica i pubova pa sve do vožnji biciklom i kušanja tradicionalnih jela, Amsterdam nudi puno toga. 

MUNCHEN

Uz Oktoberfest koji odlično dočarava bavarsku kulturu te kuhinju, ovaj srednjovjekovni grad ima i prekrasne gradske parkove, arhitekturu, staru gradsku jezgru, neodoljive tržnice, brojne pivnice…

BUDIMPEŠTA

Mjesto na kojem ćete pronaći dvorac koji je uvršten na UNESCO listu, brojne kulturne festivale i sajmove, uživati u prekrasnoj arhitekturi, voziti se Dunavom, ali i kupati u termama u centru grada.


VALENCIA
Grad koji objedinjuje nespojive svjetove tradicije i kulture s nekoliko nevjerojatnih arhitektonskih postignuća, impresivnim noćnim životom i gastro scenom. Grad na Mediteranu koji nikada ne spava, Valencija je grad u kojem na drveću rastu naranče, sunce uvijek sija, prigušeni žamor ljudi postojan je i u kasne noćne sate, a zrakom se šire mirisi paelle i zvukovi latino glazbe.